5

Hei og god kveld!
Jeg og Martin kom så og si akkura hjem igjen fra en liten biltur til Espa for å kjøpe sjokoladeboller. Det tar ca 40 minutter en vei, og ja - bollene er så gode at de er verdt nesten to timer kjøring (haha). Så da har vi noe godt å spise ikveld også! Skal vel sikkert sitte på pcen litt til før vi går og legger oss for å se på serie. Ellers da så er jeg 8 måneder idag og det betyr en månedsoppdatering på graviditetsfronten! 


Ifølge PregLife appen er jeg nå 32 + 0 uker på vei og har 59 dager igjen! Størrelsen på barnet kan sammenlignes med en 15' Macbook Pro ifølge Gravid og barn appen. Det høres veldig rart ut i mitt hue, men det er fordi hode mitt gjør om barnet til formen på en Macbook Pro, haha? Jeg hørtes sikkert gal ut nå men jaja.. Leste på forrige månedsoppdatering at jeg var sikker på at det kom til å gå kjapt fra da av.. Vel, der tok jeg feil! Det føles ut som om ukene går treigere og treigere, og dagene tar aldri slutt. Vel, jeg får bare holde ut. Det er jo ikke så veeldig lenge igjen til vi får prinsessa vår i armene!

32 + 0

Om mamman:
Dersom barnet har lagt seg til rette for fødselen, vil det bli langt mer behagelig for deg. Det blir lettere å puste, og hvis du har hatt magebesvær kan det forsvinne nå. Du kan oppleve et økt press nedover, og du kan føle prikking eller kribling i bekkenet. Noen beskriver det som små elektriske støt. Dette er helt ufarlig. Aktivitetene dine påvirker barnet - enten du spiser, sitter, ligger eller går, vil barnet merke det. Likeledes påvirkes h*n av lyd utenfra. 

Om barnet:
Barnet er nå ca. 40 cm langt fra hode til føttene og veier ca 1,98 kilo i starten av uken og ca 2,15 kilo i slutten. Kroppen fortsetter å lagre underhudsfett. Mengden fostervann øker ikke lenger nå, men holder seg konstant. Hjernen vokser raskt, og barnets hode øker i størrelse Barnet kan nå oppfatte lys og mørke, for eksempel om det er dag og natt. Barnet fortsetter å være aktiv, og du skal nå kjenne fosterbevegelser flere ganger daglig. 


Skrevet 08.07.2017 kl.20:29. Ligger i kategorien Graviditeten. 5 kommentarer


8

Hei og god morgen!
Gårsdagens bursdagsfeiring kjenner jeg virkelig på kroppen idag. Ganske sliten i kroppen og føler meg nokså daff. Synes egentlig det er litt ille iogmed vi var der i kanskje to timer, haha! Tar på å være gravid dere, uff. Kjekt var det i alle fall.♥ Resten av dagen går til filmtitting, smårydding og ikke minst avslappning. Også er jeg utrolig glad for at vi har søndag imorgen også!

Ifølge PregLife appen er jeg nå 28+0 uker på vei og det er bare 87 dager igjen til termin, woho! Shit, det går fort altså!  Før jeg vet ordet av det så er barnet allerede her. Denne årstiden er jo den som flyger fortest forbi også (synes i alle fall jeg), så gikk det ikke kjapt før jeg er ganske sikker på at det kommer til å gå kjapt nå. Jeg storgleder meg i alle fall til å begynne å kjøpe inn ting til den lille, og ikke minst til hun kommer og jeg er ferdig! 

28 + 0

Om mammaen:
Du er nå i graviditetens tredje og siste trimester. Du er kanskje utslitt, eller du føler deg knall - det varierer fra graviditet til graviditet. Du kan få en følelse av ubehag fordi alle de indre organene dine presses opp av magen og barnet. Du kan også begynne å følge deg tung og sliten i bena. Prøv å hvile så mye som mulig, og bruke gjerne støttestrømper. Regelmessige mellommåltider kan også gi deg litt mer energi.

Om barnet:
Barnet er nå ca 35 cm langt fra hode til føttene og veier ca 1,2 kilo i starten av uken og ca 1,4 kilo i slutten. Hjernen og de indre organene utvikles videre, og barnet legger på seg mer vekt. Barnet fortsetter å strekke på seg og sparke, men har ikke lenger like mye plass å boltre seg på. 

Q: For dere som er gravide - hvor langt er dere på vei?


Skrevet 10.06.2017 kl.11:42. Ligger i kategorien Graviditeten. 8 kommentarer


6

Hei og god dag kjære lesere!
Martin er ute og skrur bil, Mia er til nabojenta og Pretty Little Liars er på skjermen igjen. Driver å undrer på om jeg skal starte å pakke litt mer nå eller om jeg skal vente til Martin er ferdig slik at jeg kan få hjelp av han. Energi nivået mitt har vært helt nede i flere dager nå, får så vidt til å gjøre noe. Er helt forferdelig, for håpe det blir bedre snart.

Ellers da så er jeg 6 måneder på vei idag! 115 dager til termin og de kan virkelig ikke gå noe fortere. Magen har plutselig blitt en del større (selvom den ser bitte liten ut i bilde nedenfor), merker at lille jenta i magen begynner å bli større da bevegelsene og sparkene hennes kjennes mye tydeligere og hardere. Gikk gjennom baby klærne som jeg har spart fra babytiden til Mia og det er så mye der som jeg gleder meg sånn til at lillesøsteren hennes kan bruke!

24+0

Om mamman:
Etter hvert som magen vokser, vil du kjenne at livmoren tynger i stadig større grad. Det er ikke uvanlig å få vondt i ryggen, krampe i bena og trykk ned mot bekkenbunnen. Kramper i leggen kan iblant hindres ved hjelp av tøyeøvelser. Du kan også begynne å bli virkelig hoven rundt føtter og ankler. Det kommer av at graviditetshormonet progesteron gjør at motstanden i blodårenes muskulatur reduseres, noe som kan føre til hevelser eller såkalt ødem på føtter og ben.

Om barnet:
Barnet er ca. 30 cm langt fra hode til føttene og veier ca. 680 gram i starten av uken og ca. 790 gram i slutten. Barnet kan ligge slik at det presser på urinblæren, noe som gjør at du må ofte på toalettet. Navlestrengen er tykk og elastisk. Den inneholder to arterier og en vene. For å hindre at blodårene vikler seg sammen, ligger de i en gelèaktig masse som kalles Whartons gelè. Mot slutten av graviditeten er navlestrengen omtrent like tykk som en tommel og 50 -80 cm lang. Barnets permanente tenner begynner å dannes nå, slik at de skal ligge klare til barnet mister melketennene.


Skrevet 13.05.2017 kl.18:59. Ligger i kategorien Graviditeten. 6 kommentarerCassandra Lysgård

Cassandra Lysgård | 22 | Brumunddal | Martin & Mia | Hjemmeværende & gravid

På min blogg kan dere lese om alt fra en travel småbarnshverdag og graviditet til skjønnhet og mote. Håper bloggen faller i smak!

Kontakt: Cassandralysgard@outlook.com

Vsco

Twitter

Bloglovin

Instagram

Siste innlegg

Follow Blogglisten Lukk
Design og koding av
RRH Webdesign.


hits